Vormgeving

Foodcurators geeft vorm aan voedselconcepten. Wij ontwikkelen concepten die een visie geven op de toekomst van voedsel. We kijken verder dan een mooi opgemaakt bord en betrekken graag de maatschappelijke of culturele context van voedsel bij onze projecten. Het kan daarbij gaan over hoe koken past binnen een drukke werkagenda, of hoe voedselproducenten dichterbij de consument komen. Deze projecten worden getoond in exposities en op biënnales, maar vormen ook de basis en inspiratie voor al het andere werk dat we doen.
unnamed
Vormgeving

Het Zuiderzeemuseum en Foodcurators gaan samenwerken

In het restaurant van het Zuiderzeemuseum kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie, een broodje of een bord met frites. Daar omheen liggen oude en »

MS_2_yk
Vormgeving

Making School: de toekomst van beroepsonderwijs

De expositie Making School onderzoekt de toekomst van het beroepsonderwijs voor jongeren. Op de Dutch Design Week 2016 presenteerden dertien ontwerpteams hun onderzoeken in een »

unspecified-11
Vormgeving

Patécafé Dutch Design Week

Van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober is Patécafé open voor het publiek in de kas van Agri meets Design. Lees hier meer over »

yoghurt klok
Vormgeving

Yoghurtklok

Yoghurt maak je door bacteriën toe te voegen aan melk. De bacteriën breken lactose af, zetten dit om in melkzuur en na 24 uur is »

Patécafé
Vormgeving

Patécafé FoodLabPeel

FoodLabPeel is een langlopend kunstproject dat gaat over het maatschappelijk vraagstuk van voedsel en voedselproductie en de invloed van voedsel op de cultuur. Het project »

Pakhuis de Zwijger 17-06-2016
Vormgeving

Future Series #6 Food&Design

Op 17 juni 2016 stond het thema Food & Design centraal tijdens de 6e editie van design talkshow Future Series. Hoofdgast Marije Vogelzang introduceert haar »

Mannenvlees BBQ 05
Vormgeving

Mannenvlees

Veel mensen realiseren zich niet dat het gebruiken van eieren, drinken van melk of het eten van kaas betekent dat hiervoor dieren geboren moeten worden. »

presentaties-151_web
Vormgeving

Made in Knoal: saffraan

Made in Knoal is een designproject van Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) waarvoor ervaren designers en nieuwe talenten in samenwerking met Groningse en Drentse boeren »

DAE_Milaan_160415_5864
Vormgeving

Infinite Sausage Machine

Infinite sausage is een oneindig gerecht waarbij kok en ingrediënten continu inwisselbaar zijn. De installatie bestaat uit een machine die de input (gerechten en/of ingrediënten) »