De praktische vragen rondom FOOD MATTERS:
Kunnen jullie rekening houden met diëten en allergieën en hoe communiceren jullie dat naar de betreffende personen?
Tot uiterlijk 5 werkdagen voor het event kunnen dieetwensen en allergieën aan ons doorgegeven worden. We kunnen dan specifiek zorgen voor alternatieven zodat iedereen zich comfortabel voelt en mee kan doen. Het merendeel van onze gerechten is  vegetarisch of veganistisch.  Ingrediënten en eventuele allergenen communiceren we duidelijk in menukaarten die beschikbaar zijn voor het publiek. De menukaart geeft ook nog extra achtergrond op het thema. Deze kan na afloop meegenomen worden door de gasten als een aandenken en iets om nog eens over na te praten.

Is FOOD MATTERS als catering in te huren?
Ja en nee. FOOD MATTERS kan worden ingezet bij allerlei bijeenkomsten en evenementen. Bedenk daarbij wel dat FOOD MATTERS geen traditionele catering is. Onze opdrachtgevers kiezen voor FOOD MATTERS omdat ze op zoek zijn naar een vorm van catering die het evenement sterker maakt.  Op basis van het inhoudelijk onderwerp of de thematieken van een bijeenkomst, doen wij een voorstel voor installaties en gerechten die juist deze inhoud extra kracht bijzetten.

Hoe werkt een samenwerking met FOOD MATTERS voor mijn bijeenkomst of evenement?
Wij starten vanuit de onderwerpen die belangrijk zijn voor de bijeenkomst. Daarop maken wij een voorstel dat past bij de praktische kaders van de bijeenkomst; bijvoorbeeld of het een meergangen diner moet zijn of juist een serie kleinere snacks. Wij putten uit een collectie concepten en gerechten die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld, en vullen dit eventueel aan met nieuwe ontwerpen voor een gerecht. Als ons voorstel wordt goedgekeurd, kun je alle praktische zaken aan ons overlaten.
Van de bereiding van het voedsel, het serveren, eventueel serviesgoed en bestek tot het afval: voor al deze zaken zorgen wij. In aanloop naar het event leggen we contact met een locatie-manager, we hanteren daarbij een specifieke checklist om nooit voor verrassingen te staan.

Waar is FOOD MATTERS actief?
Het werkveld van FOOD MATTERS is Nederland. We werken samen met een netwerk van geselecteerde chefs waarbij we ook altijd proberen zo lokaal mogelijk te kijken naar een invulling.

Jullie presentaties zijn altijd anders en vaak op maat, hoe duurzaam is FOOD MATTERS?
Het zou onmogelijk zijn dat een formule die ingaat op actualiteiten in ons voedselsysteem niet duurzaam is. Daar hebben we dus goed over nagedacht. We denken bij ieder event zorgvuldig na wat er met het ‘afval’ gebeurt. Hoewel de installaties op maat en passend bij de vraag ontwikkeld worden zit hierin een systeem. Dit valt in onze presentaties op locatie niet op, maar zorgt er voor dat materiaal over een lange looptijd hergebruikt kan worden.

Kunnen jullie zorgen voor een presentatie, of een introductie geven op het eten?
Vanuit ons enthousiasme vertellen we graag wat we gemaakt hebben en nemen we jullie mee door de presentatie en het onderwerp. We stemmen dit in aanloop naar het event af en bepalen dan een passende manier. Dit kan live, via een videoboodschap of in tekst.

Hoe lang van te voren moet ik een aanvraag doen?
Om er voor te zorgen dat we een passende bijdrage kunnen leveren hebben we tijd nodig om dit te ontwikkelen en goed te regelen. Het is altijd slim om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, ook wanneer plannen nog niet helemaal concreet zijn.

Ons event gaat niet meer door, kan ik dit annuleren?
Dit kan natuurlijk gebeuren en is altijd vervelend. Voor deze situatie hebben wij een annuleringsbeleid dat we meesturen met offertes. Bij accorderen van offertes gaat ons annuleringsbeleid van kracht.

Kan FOOD MATTERS een diner verzorgen voor mijn verjaardag/jubileum/trouwfeest?
Jazeker kan dat. Bedenk wel dat FOOD MATTERS een pop-up restaurant is met een inhoudelijke kijk op voedsel. Actualiteiten en inhoudelijke visie zijn de inspiraties voor hetgeen we serveren. Als dat past bij jouw bijeenkomst, zijn we een match.