Kunnen jullie rekening houden met diëten en allergieën en hoe communiceren jullie dat naar de betreffende personen?
Jazeker, tot uiterlijk 5 werkdagen voor het event kunnen dieetwensen en allergieën aan ons doorgegeven worden. We zorgen dat het meeste eten dat we serveren geschikt is, maar kunnen dan specifiek zorgen voor alternatieven zodat iedereen zich comfortabel voelt en mee kan doen. Naast het eten zetten we altijd de menukaart voor het betreffende event. Hierin staat duidelijk beschreven wat je eet en welke gerechten welke allergenen bevatten. De menukaart geeft ook nog extra achtergrond op het thema. Deze kan na afloop meegenomen worden door de gasten als een aandenken en iets om nog eens over na te praten, wel zo leuk.

FOOD MATTERS klinkt leuk en creatief, maar kan ik de logistieke zorgen rondom de catering naast mij neerleggen? Ik wil mij focussen op de inhoud van het event.
Uiteraard! FOOD MATTERS is een full-service formule. Het voedsel wordt bereid in daarvoor gecertificeerde ruimten volgens de geldende richtlijnen. Op locatie werken we met ervaren mensen. Dat betekent concreet dat collega’s ruim op tijd aanwezig zijn, zelfstandig opbouwen, het eten volgens draaiboek van het event presenteren en na de borrel of maaltijd alles weer afbreken. Punctualiteit en stiptheid vinden we belangrijk. In aanloop naar het event leggen we contact met de locatie-manager, we hanteren daarbij een specifieke checklist om nooit voor verrassingen te staan.

We hebben een congres in Groningen dan kunnen wij zeker niet samenwerken met FOOD MATTERS?
Jawel hoor! Het werkveld van FOOD MATTERS is Nederland. We werken samen met een netwerk van geselecteerde chefs waarbij we ook altijd proberen zo lokaal mogelijk te kijken naar een invulling.

Jullie presentaties zijn altijd anders en vaak op maat, hoe duurzaam is FOOD MATTERS?
Het zou onmogelijk zijn dat een formule die ingaat op actualiteiten in ons voedselsysteem niet duurzaam is. Daar hebben we dus goed over nagedacht. We denken bij ieder event zorgvuldig na wat er met het ‘afval’ gebeurt. Hoewel de installaties op maat en passend bij de vraag ontwikkeld worden zit hierin een systeem. Dit valt in onze presentaties op locatie niet op, maar zorgt er voor dat materiaal over een lange looptijd hergebruikt kan worden.

Kunnen jullie zorgen voor een presentatie, of een introductie geven op het eten?
Zeker! Vanuit ons enthousiasme vertellen we graag wat we gemaakt hebben en nemen we jullie mee door de presentatie en het onderwerp. We stemmen dit in aanloop naar het event af en bepalen dan een passende manier. Dit kan live, via een videoboodschap of in tekst.

Hoe lang van te voren moet ik een aanvraag doen?
Om er voor te zorgen dat onze bijdrage aan jouw event onvergetelijk is hebben we tijd nodig om dit te ontwikkelen en goed te regelen.Het is altijd slim om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, ook wanneer plannen nog niet helemaal concreet zijn.

Ons event gaat niet meer door, kan ik dit annuleren?
Dit kan natuurlijk gebeuren en is altijd vervelend. Voor deze situatie hebben wij een annuleringsbeleid dat we meesturen met offertes. Bij accorderen van offertes gaat ons annuleringsbeleid van kracht.

Kan FOOD MATTERS een diner verzorgen voor mijn verjaardag/jubileum/trouwfeest?
Jazeker kan dat. Bedenk wel dat FOOD MATTERS een pop-up restaurant is met een inhoudelijke kijk op voedsel. Actualiteiten en inhoudelijke visie zijn de inspiraties voor hetgeen we serveren. Als dat past bij jouw bijeenkomst, zijn we een match.