designlab-70-Edit_web
Consultancy
Delen

Begeleiden jonge ontwerpers Made in Knoal

Foto Jenne Hoekstra

Wat kun je met aardappel, hennep en saffraan ontwerpen? In het project Made in Knoal van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) gaan zes startende ontwerpers deze uitdaging aan. Onder leiding van ervaren ontwerpers en in samenwerking met boeren uit de regio proberen zij nieuwe producten van deze lokale grondstoffen te maken. Eerder gingen ervaren ontwerpers dezelfde uitdaging aan: Christien Meindertsma maakte een product met hennep, Foodcurators Lucas Mullié & Digna Kosse gingen aan de slag met saffraan en Tjeerd Veenhoven dook in de aardappels.  Meindertsma, Mullié & Kosse en Veenhoven begeleiden bovendien de zes starters.
Nina van Bart en Enzo Péres Labourdette werkten met de grondstof saffraan. De bloembollen voor dit exclusieve specerij worden gekweekt in Nieuw-Buinen, vlakbij Stadskanaal. Foodcurators heeft Nina en Enzo begeleid in hun project om tot nieuwe ontwerpen te komen.

Foto Jenne Hoekstra

 

 

 

Delen