FOOD MATTERS Homepage carrousel
Delen

Land of milk and honey

Lunch editie Mostly Modern Festival 23-04-2023, Oostkerk Middelburg
Heeft ons voedsel wel een toekomst?
Wetenschappers refereren vaak aan 5 fases (of stadia) in ons voedselsysteem. De lunch “Man & Food” bestaat uit 5 gangen die naar deze verschillende fases verwijzen. Hier vind je de eerste gang.

Fase 5 Land of milk and honey (toekomstmuziek)
Hoe ziet de toekomst van ons voedsel eruit? Kiezen we voor technologische oplossingen, of kijken we onszelf aan? Van afhankelijkheid van de seizoenen en het aanbod, naar afhankelijkheid van overvloed en snelle ‘fixes’. Of is de toekomst slow? De zekerheid van ons voedsel wordt gedefinieerd door wat wijzelf belangrijk vinden.
Panna cotta van schapenmelk (origineel ras Zeeuws Melkschaap) en raathoning (lokaal gehouden honingbijen), met saffraanpoeder.

Na het (un)Happy Meal (hoofdgerecht, zie hier) vragen we ons af hoe de toekomst van ons voedsel eruit ziet. Het nagerecht wordt geserveerd op een spiegel. Lokale ingrediënten vormen een contrast met het spiegelende oppervlak, gegraveerd met door AI gegenereerde afbeeldingen van “fossielen van de toekomst”. De eter ziet verschillende richtingen voor de toekomst, maar ook de reflectie van zichzelf.

Land of milk and honey: panna cotta van schapenmelk met raathoning en saffraan

Delen