MS_2_yk
Vormgeving
Delen

Making School: de toekomst van beroepsonderwijs

De expositie Making School onderzoekt de toekomst van het beroepsonderwijs voor jongeren. Op de Dutch Design Week 2016 presenteerden dertien ontwerpteams hun onderzoeken in een tentoonstelling die elke dag groeide. De teams onderzochten voor welke beroepen de huidige en volgende generaties studenten worden opgeleid. En welke leeromgeving en leermethode hoort daarbij?

Foodcurators deed mee aan deze expositie met het onderdeel School Lunch. Tijdens deze bijzondere lunch gingen genodigden in gesprek over het voedselgerelateerde maakonderwijs. Als uitgangspunt en denkmodel voor de expositie hebben wij onder andere de Yoghurtklok gebruikt.

School Lunch: de toekomst van food-onderwijs

Foodcurators ziet in de toekomst van het mbo-onderwijs een rol voor de persoonlijke voedselkeuzes van studenten. Studenten kunnen zichzelf profileren door een persoonlijke visie op voedsel, dat gaat verder dan goed leren koken. Daarnaast is het zinvol om hybride beroepen te laten ontstaan. Daarbij krijgen studenten de mogelijkheid om het vakgebied rond voedsel op te rekken naar andere disciplines en tot vernieuwing te komen. Zo kan er op een andere manier worden nagedacht over de food-beroepen van de toekomst.

Making School is een expositie van Studio Makkink & Bey in samenwerking met ontwerper Dirk Osinga (do|ob). De expositie is tot stand gekomen met dank aan het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

 

MS_1_yk

De Yoghurtklok op tafel – Foto: Merle Bergers

MS_2_L

Ontwerper Lucas Mullié (Foodcurators) vertelt over zijn ervaringen met, en visie op het beroepsonderwijs – Foto: Merle Bergers

 

Delen