FOOD MATTERS Homepage carrousel
Delen

Roots of growth

Lunch editie Mostly Modern Festival 23-04-2023, Oostkerk Middelburg
Heeft ons voedsel wel een toekomst?
Wetenschappers refereren vaak aan 5 fases (of stadia) in ons voedselsysteem. De lunch “Man & Food” bestaat uit 5 gangen die naar deze verschillende fases verwijzen. Hier vind je de eerste gang.

Fase 2 Roots of growth (primitieve landbouw)
Het begin van de landbouw betekent ook de eerste voedsel planning; door iets te bewaren kan er op een later tijdstip meer (of ander) voedsel geoogst worden; een eerste vorm van rente. De mens heeft beperkt invloed op de natuur en er begint een samenwerking die de grondslag vormt voor meer voedselzekerheid. Tegelijk ontstaan er nieuwe gastronomische mogelijkheden, zoals het bakken van brood.
Verschillende zachtgekookte eieren, platbrood, kapucijnerhummus en eetbare bloemen.

Roots of growth: voorgerecht van verschillende eieren, platbrood, kapucijnerhummus

Het gerecht wordt geserveerd aan kleine groepjes mensen; een kleine gemeenschap die samen dit eten deelt. Eieren staan in verschillende gaatjes, het platbrood is gelaserd met visuele overzichten van graanprijzen die (nog steeds) de waarde van ons voedsel dicteren.

 

Delen