FOOD MATTERS Homepage carrousel
Delen

The industrialized craft

Lunch editie Mostly Modern Festival 23-04-2023, Oostkerk Middelburg
Heeft ons voedsel wel een toekomst?
Wetenschappers refereren vaak aan 5 fases (of stadia) in ons voedselsysteem. De lunch “Man & Food” bestaat uit 5 gangen die naar deze verschillende fases verwijzen. Hier vind je de eerste gang.

Fase 3 The industrialized craft (industrialisatie)
Industrialisatie belooft voedselzekerheid voor iedereen. Het werk zal uit handen worden genomen en voedsel komt makkelijker beschikbaar. Toch duurt het heel erg lang voordat alle lagen van de maatschappij profiteren van vooruitgang. Vooral degenen die handarbeid verrichten binnen een industrieel systeem delven het onderspit. Zo zijn er vele seizoenskrachten op het land die voor lage lonen hun handen lenen aan onze voedselvoorziening.
Aspergesoep van witte en groene asperges, met kervelolie, tomaatpoeder en brandnetelpoeder.

The industrialized craft: aspergesoep

De soep wordt geserveerd op lange planken met rijen soepkommen. Deze worden eerst in één handeling voorzien van kervelolie en twee poeders (tomaat en brandnetel). De soep verwijst naar grootschalige bereidingen zoals in een gaarkeuken. De ingrediënten (asperges) staat symbool voor de handmatigheid die nog in ons voedselsysteem bestaat, waarbij immigranten onder soms erbarmelijke omstandigheden moeten werken.

Delen