Alle berichten

unnamed
Vormgeving

Het Zuiderzeemuseum en Foodcurators gaan samenwerken

In het restaurant van het Zuiderzeemuseum kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie, een broodje of een bord met frites. Daar omheen liggen oude en »

MS_2_yk
Vormgeving

Making School: de toekomst van beroepsonderwijs

De expositie Making School onderzoekt de toekomst van het beroepsonderwijs voor jongeren. Op de Dutch Design Week 2016 presenteerden dertien ontwerpteams hun onderzoeken in een »

unspecified-11
Vormgeving

Patécafé Dutch Design Week

Van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober is Patécafé open voor het publiek in de kas van Agri meets Design. Lees hier meer over »

yoghurt klok
Vormgeving

Yoghurtklok

Yoghurt maak je door bacteriën toe te voegen aan melk. De bacteriën breken lactose af, zetten dit om in melkzuur en na 24 uur is »

Patécafé
Vormgeving

Patécafé FoodLabPeel

FoodLabPeel is een langlopend kunstproject dat gaat over het maatschappelijk vraagstuk van voedsel en voedselproductie en de invloed van voedsel op de cultuur. Het project »

Pakhuis de Zwijger 17-06-2016
Vormgeving

Future Series #6 Food&Design

Op 17 juni 2016 stond het thema Food & Design centraal tijdens de 6e editie van design talkshow Future Series. Hoofdgast Marije Vogelzang introduceert haar »

Mannenvlees BBQ 05
Vormgeving

Mannenvlees

Veel mensen realiseren zich niet dat het gebruiken van eieren, drinken van melk of het eten van kaas betekent dat hiervoor dieren geboren moeten worden. »

designlab-70-Edit_web
Consultancy

Begeleiden jonge ontwerpers Made in Knoal

Wat kun je met aardappel, hennep en saffraan ontwerpen? In het project Made in Knoal van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) gaan zes »

presentaties-151_web
Vormgeving

Made in Knoal: saffraan

Made in Knoal is een designproject van Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) waarvoor ervaren designers en nieuwe talenten in samenwerking met Groningse en Drentse boeren »

BEYOND_FOOD_AND_DESIGN_2015_KVRANCKEN_3834
Consultancy

Mentor Aquafarming – Beyond Food and Design

  Hoe geeft voedsel vorm aan ons leven en de stad? Beyond Food and Design verkent dit onderwerp in 4 topics: Mining Water, Magic Mushrooms, »

DAE_Milaan_160415_6037
Op locatie

Secret Dinner #EatShitDAE

  Tijdens de expositie EAT SHIT waren de gerechten uit de Infinite Sausage Machines ook te proeven voor bezoekers en gasten. Uit de ene machine werden »

DAE_Milaan_160415_5864
Vormgeving

Infinite Sausage Machine

Infinite sausage is een oneindig gerecht waarbij kok en ingrediënten continu inwisselbaar zijn. De installatie bestaat uit een machine die de input (gerechten en/of ingrediënten) »

PFP2
Vormgeving

Ambacht X Industrie: voorstel voor een publieke voedselproductie

Er is steeds meer vraag naar ambachtelijk voedsel. Maar wat is ambachtelijk eigenlijk? Gaat het om handgemaakt, om een ambachtelijk recept, of is het verbonden »

IMP4
Op locatie

Impressie Foodcurators op locatie

Foodcurators-catering werkt vanuit een innovatief totaalconcept waarbij smaakvolle gerechten, onderscheidende presentatie, sfeer en service samen komen. Wij zijn een hybride groep professionals met zowel culinaire »

TREND2
Consultancy

Trendforecasting en visie op voedselindustrie

Foodcurators werkt in opdracht voor nationale en internationale marktleiders in de voedingsmiddelenindustrie. Voor deze klanten analyseren wij foodtrends, bedenken wij nieuwe foodconcepten en ontwikkelen wij »

foto: Annabel Storm
Consultancy

Gastdocenten

Foodcurators is als gastdocent verbonden aan Design Academy Eindhoven. Wij hebben studenten begeleid in verschillende studieprogramma’s zoals Food/Nonfood, Public Space en Master Social Design. Daarnaast »

BIO4
Vormgeving

Toekomstscenario’s voor voedsel: design biënnale Slovenië

Toekomstscenario’s voor voedsel, geïnspireerd door lokale Sloveens situaties. Foodcurators is mentor van het onderdeel Knowing Food van de design biënnale in Slovenië (BIO50). Voor ons »

BIO4
Consultancy

Mentors knowing food

Foodcurators is mentor van het thema Knowing Food als onderdeel van BIO50, de 50-jarige designbiënnale in Ljubljana, Slovenië. Gastcurators Jan Boelen gooit het roer om »

FC_Annabel-Storm_14
Vormgeving

Tentoonstelling Designing Scarcity Het Nieuwe Instituut

Van 28 juni t/m 30 augustus is ons werk te zien in Het Nieuwe instituut. We tonen “process protect/culture protect/visual protect” als onderdeel van tentoonstelling Designing »

foto
Consultancy

Workshop Designing Scarcity

1 euro verschaft je meer voedsel dan je op kunt! Op 17 mei volgden 10 studenten Master Social Design (Design Academy Eindhoven) een workshop over »

FC1
Vormgeving

The world of Foodcurators: Collective 2 Design Fair NYC

The world of Foodcurators is een conceptueel project waarin we onze continue zoektocht naar het beroep van voedselcurator laten zien. Het project bestaat uit 5 schaalmodellen »

Vormgeving

Foodcurators in film over Keep An Eye Grant

Foodcurators is ontstaan uit het afstudeerproject van Lucas Mullié. In 2010 studeerde Lucas Mullié af, aan Design Academy Eindhoven met het project “Het geindustrialiseerde ambacht”. »

AMDAE2
Op locatie

Receptie DAE

Design Academy Eindhoven nam afscheid van haar directrice. Foodcurators verzorgde de catering op geheel eigen wijze. Met onder meer een vloeibaar herbarium en een verweven »

S-0067
Op locatie

Verweven plaatgebak

Verweven plaatgebak is een grondplan om verschillende conserven te verwerken in een plaat. De plaat wordt opgespoten met concentraten van verschillende producten waardoor een verweven »

UM2
Vormgeving

Voedselconvertors: UM’12

Utrecht Manifest 2012staat in het teken van het werklandschap. De wijk Rotsoord in Utrecht vormt inspiratie voor verschillende aspecten van het werklandschap, waar Werklandschap EET »